Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZAK W CZOSNKOWO-CEBULOWYM SOSIE

Kuchnia chi??ska
45 dag miÄ?sa z piersi kurczaka (bez sk??ry i ko??ci)
1 i 1/2 ??y??eczki soli
pieprz
mÄ?ka
2 roztrzepane jaja
2 drobno posiekane cebule dymki
2 posiekane zÄ?bki czosnku
4 - 5 ??y??ek oleju
5 ??y??ek roso??u lub wody
2 ??y??eczki octu owocowego (5%)
1 1/2 ??y??ki czystej w??dki lub wytrawnego bia??ego wina
MiÄ?so pokrajaÄ? w 5 x 5 x 1 /2 cm plasterki, posypaÄ? solÄ? i pieprzem, obtoczyÄ? w mÄ?ce. Ros???? wymieszaÄ? z solÄ?, octem i w??dkÄ?, odstawiÄ?. Olej rozgrzaÄ? na du??ej patelni. Plasterki kurczaka zanurzyÄ? w roztrzepanych jajkach, k??a??Ä? po jednym plasterku na gorÄ?cy olej, po w??o??eniu ostatniego kawa??ka miÄ?sa zmniejszyÄ? p??omie??, sma??yÄ? 1 1/2 min na ma??ym ogniu, obr??ciÄ?, sma??yÄ? dalsze 30 sek. PosypaÄ? cebulÄ? i czosnkiem, polaÄ? po??owÄ? roso??u po??Ä?czonego z innymi sk??adnikami, dusiÄ? 2 min na ma??ym ogniu. Kawa??ki kurczaka wybraÄ? ??y??kÄ? cedzakowÄ?, pokrajaÄ? na 1/2 cm paski, u??o??yÄ? na gorÄ?cym p????misku. WlaÄ? pozosta??y ros???? ze sk??adnikami do patelni, na kt??rej duszono kurczaka, przyprawiÄ? solÄ?, doprowadziÄ? do zagotowania, polaÄ? miÄ?so. PodawaÄ? natychmiast. Proporcje: dla 2-4 os??b - jako danie g????wne, z ry??em, z potrawÄ? z warzyw i zupÄ?
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design