Kuchnia chi??ska
1/2 kg wÄ?tr??bek z drobiu
4 szklanki sosu brunatnego |
WÄ?tr??bki rozdzieliÄ?, wyp??ukaÄ? dok??adnie osÄ?czyÄ?. Sos brunatny doprowadziÄ? do wrzenia w garnku. DodaÄ? wÄ?tr??bki, zagotowaÄ?, przykryÄ?, natychmiast zestawiÄ? z ognia. PozostawiÄ? a?? do ca??kowitego wystudzenia - oko??o 4 godz. WÄ?tr??bki ugotujÄ? siÄ? podczas wolnego stygniÄ?cia sosu. PodawaÄ? z 12 ??y??kami sosu i ry??em jako danie g????wne lub wÄ?tr??bki pokrajane w cienkie plasterki albo kawa??ki z 2 - 4 ??y??kami sosu na przekÄ?skÄ?, lub bez sosu.
Proporcje: dla 12 os??b
|