Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KACZKA W PIWIE

Kuchnia chi??ska
kaczka o wadze 2 kg
2 szklanki jasnego piwa
3 ??y??eczki soli
1 1/2 ??y??ki czystej w??dki
1/2 ??y??eczki glutasoli, "Vegety" lub "Jarzynki"
1 ma??a cebula dymka
2 plasterki ??wie??ego imbiru lub ??y??eczka imbiru w proszku
1/4 ??y??eczki pieprzu
OczyszczonÄ? kaczkÄ? w??o??yÄ? do garnka, zalaÄ? wodÄ?, doprowadziÄ? do wrzenia, gotowaÄ? 3 min, zebraÄ? szumowiny, dodaÄ? 1/2 ??y??eczki soli, w??dkÄ?, cebulÄ? dymkÄ?, imbir i pieprz, zagotowaÄ?, przykryÄ?, zmniejszyÄ? p??omie??, dusiÄ? na ma??ym ogniu 1 godz. WyjÄ?Ä? kaczkÄ?, wystudziÄ?, pokrajaÄ? w ma??e kawa??ki, w??o??yÄ? do ??aroodpornej miski. ZebraÄ? t??uszcz z wywaru, usunÄ?Ä? imbir i cebulÄ?. OdmierzyÄ? szklankÄ? wywaru i wlaÄ? do miski z kawa??kami kaczki, przyprawiÄ? 1/2 ??y??eczki soli i glutasoli lub substytutem, wlaÄ? piwo, przykryÄ?. GotowaÄ? na parze na du??ym ogniu 1 1/2 godz. PodawaÄ? potrawÄ? na gorÄ?co. Proporcje: dla 4 os??b - jako danie g????wne, z ry??em lub makaronem
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design