60 dag udek z brojlera
15 dag ga??Ä?zek koperku
10 dag cebuli
s??l
sok cytrynowy
pieprz |
Ga??Ä?zki kopru umyÄ?, osÄ?czyÄ?, oberwaÄ? listki, od??o??yÄ?. CebulÄ? obraÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, osoliÄ?, nastawiÄ? do gotowania. N????ki kurczaka umyÄ?, w??o??yÄ? do gotujÄ?cego siÄ? wywaru, wk??adajÄ?c jednocze??nie ga??Ä?zki kopru. UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Listki kopru posiekaÄ?. Ugotowane n????ki wy??o??yÄ? na p????misek, skropiÄ? sokiem cytrynowym lub ob??o??yÄ? dooko??a cytrynÄ? pokrajanÄ? w czÄ?stki. N????ki posypaÄ? posiekanym koperkiem. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i ze szpinakiem, fasolkÄ? szparagowÄ? lub marchewkÄ? z groszkiem.
|