Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? GOTOWANE W KOPRZE

60 dag udek z brojlera
15 dag ga??Ä?zek koperku
10 dag cebuli
s??l
sok cytrynowy
pieprz
Ga??Ä?zki kopru umyÄ?, osÄ?czyÄ?, oberwaÄ? listki, od??o??yÄ?. CebulÄ? obraÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, osoliÄ?, nastawiÄ? do gotowania. N????ki kurczaka umyÄ?, w??o??yÄ? do gotujÄ?cego siÄ? wywaru, wk??adajÄ?c jednocze??nie ga??Ä?zki kopru. UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci. Listki kopru posiekaÄ?. Ugotowane n????ki wy??o??yÄ? na p????misek, skropiÄ? sokiem cytrynowym lub ob??o??yÄ? dooko??a cytrynÄ? pokrajanÄ? w czÄ?stki. N????ki posypaÄ? posiekanym koperkiem. PodawaÄ? z ziemniakami pur??e (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i ze szpinakiem, fasolkÄ? szparagowÄ? lub marchewkÄ? z groszkiem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design