Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? GOTOWANE ? LA PAPRYKARZ

1 brojler (ok. 80 dag)
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por)
3 dag koncentratu pomidorowego (20%)
listek laurowy
majeranek
s??l
ostra sproszkowana papryka
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
Brojlera oczy??ciÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? na porcje, osoliÄ?. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ?, w??o??yÄ? do garnka z wrzÄ?cÄ? wodÄ?, posoliÄ?, zagotowaÄ?. Do wrzÄ?tku w??o??yÄ? pokrajane porcje kurczaka oraz listek laurowy i 1/2 ??y??ki majeranku. UgotowaÄ? do miÄ?kko??ci, porcje kurczÄ?cia wyjÄ?Ä?. Warzywa przetrzeÄ? przez sito lub zmiksowaÄ? z dodatkiem 1-11/2 szklanki wywaru. Do przygotowanego w ten spos??b sosu dodaÄ? ostrÄ? paprykÄ?, sprawdziÄ? smak, ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i paprykÄ?. Do sosu w??o??yÄ? porcje kurczÄ?cia. ZagotowaÄ?, Wy??o??yÄ? na p????misek, posypaÄ? posiekanÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody i sur??wek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design