Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ROLADA Z PIERSI DROBIU



50 dag piersi drobiu
2 bia??ka
20 dag pieczarek
s??l czosnkowa
s??l
1 ??y??ka oliwy lub oleju
Pieczarki oczy??ciÄ?, umyÄ?, osÄ?czyÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?, wsypaÄ? do wrzÄ?cej wody, doprowadziÄ? do zawrzenia, odcedziÄ?, wsypaÄ? do rondelka, chwilÄ? poddusiÄ?, przyprawiÄ? do smaku solÄ?, ostudziÄ?. MiÄ?so z drobiu zbiÄ? zwil??onym t??uczkiem, a nastÄ?pnie pobijajÄ?c po??Ä?czyÄ? w jeden du??y p??at. Poszczeg??lne zbite p??atki powinny zachodziÄ? na siebie. PowierzchniÄ? ??Ä?czenia p??at??w posmarowaÄ? bia??kiem. Ostudzone pieczarki wymieszaÄ? z ubitym na pianÄ? drugim bia??kiem, opr??szyÄ? solÄ? czosnkowÄ?. Uzyskanym w ten spos??b nadzieniem posmarowaÄ? p??at miÄ?sa, zwinÄ?Ä? w ??cis??y rulon. ObwiÄ?zaÄ? ??cis??o nitkÄ? bawe??nianÄ? tak jak baleron. UformowanÄ? roladÄ? obrumieniÄ?, wk??adajÄ?c na rozgrzanÄ? patelniÄ? posmarowanÄ? oliwÄ? lub olejem. Po obrumienieniu prze??o??yÄ? do rondla, podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, udusiÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. MiÄ?kkÄ? roladÄ? pokrajaÄ? w poprzek na porcje, u??o??yÄ? na ogrzanym p????misku, ob??o??yÄ? pieczonymi ziemniakami (1-2 na porcjÄ?). PodawaÄ? z dodatkiem sur??wki z sa??aty, cykorii lub ze ??wie??ych og??rk??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design