Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? OPIEKANE



1 brojler (ok. 80 dag)
3 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka umytej, drobno posiekanej (??wie??ej lub suszonej) sza??wi z estragonem
1/2 ??y??ki oliwy lub oleju
4 ??y??ki posiekanej naci pietruszki
s??l
TuszkÄ? oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? na porcje. Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ?, rozetrzeÄ? z solÄ?, wymieszaÄ? z zio??ami ??wie??ymi lub suszonymi: PrzygotowanÄ? mieszaninÄ? natrzeÄ? starannie porcje kurczaka. PatelniÄ? tzw. bezt??uszczowÄ? posmarowaÄ? oliwÄ? lub olejem i rozgrzaÄ?. Porcje kurczaka u??o??yÄ? na patelni, obrumieniÄ? po obu stronach, lekko skropiÄ? wodÄ?. UdusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu. Najlepiej patelniÄ? ustawiÄ? na p??ytce ochronnej. Gotowe porcje wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z dodatkiem pieczonych ziemniak??w (1-2 na porcjÄ?), sur??wek i warzyw gotowanych. Przygotowanego w ten spos??b kurczaka mo??na tak??e podawaÄ? na zimno z dodatkiem sa??atek warzywnych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design