Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? DUSZONE Z PIECZARKAMI

1 brojler (ok. 80 dag)
s??l czosnkowa
10 dag cebuli
20 dag pieczarek
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
1/2 ??y??ki oleju lub oliwy
s??l
pieprz
CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, posiekaÄ?. TuszkÄ? oczy??ciÄ?, umyÄ?, pokrajaÄ? na porcje, opr??szyÄ? solÄ? czosnkowÄ?. PatelniÄ? pokrytÄ? tworzywem typu teflon posmarowaÄ? oliwÄ? lub olejem, rozgrzaÄ?. Porcje kury w??o??yÄ? na patelniÄ?, obrumieniÄ? po obu stronach, podlaÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?, przykryÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu (ok. 30 min) z dodatkiem posiekanej cebuli do miÄ?kko??ci. Pieczarki umyÄ?, oczy??ciÄ?, poszatkowaÄ?, W??o??yÄ? do wrzÄ?cej wody, doprowadziÄ? do zawrzenia, odcedziÄ?. Po 30 min duszenia kurczaka dodaÄ? pieczarki, posoliÄ?. DusiÄ? jeszcze przez ok. 10 min. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody lub pieczonych (1-2 sztuki) i sur??wek lub warzyw gotowanych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design