Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? DUSZONE Z POMIDORAMI

1 brojler (ok. 80 dag)
2 zÄ?bki czosnku
40 dag pomidor??w ??wie??ych lub mro??onych
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej rze??uchy, li??ci selera i bazylii, rozmaryn,
s??l
pieprz
KurczÄ? oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? na porcje, u??o??yÄ? na patelni pokrytej masÄ? typu teflon, opiec. Czosnek obraÄ?, op??ukaÄ?, przecisnÄ?Ä? przez praskÄ? i r??wnomiernie rozprowadziÄ? na powierzchni porcji podrumienionego kurczaka, posoliÄ?, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu przez ok. 30 minut, skrapiajÄ?c od czasu do czasu wodÄ?. Pomidory umyÄ?. Mro??one od razu obraÄ? ze sk??rki, ??wie??e uprzednio sparzyÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Po 30 min duszenia kurczaka dodaÄ? pokrajane pomidory. DusiÄ?, a?? 1/3 p??ynu odparuje. W??wczas dodaÄ? posiekanÄ? zieleninÄ?, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. Wy??o??yÄ? na ogrzany p????misek. PodawaÄ? z ziemniakami puree (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i z sur??wkÄ? ze ??wie??ych og??rk??w lub z zielonej sa??aty.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design