Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
FLACZKI Z DROBIU

50 dag miÄ?sa z n????ek i grzbietu kurczaka
40 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka seler)
cebula
2 zÄ?bki czosnku
1 ??y??ka oliwy lub oleju
majeranek,
imbir
ziele angielskie
go??dziki
s??l
pieprz
4 ??y??ki umytej, posiekanej naci pietruszki
ostra sproszkowana papryka
MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci, umyÄ?, pokrajaÄ? w paski tak jak flaki. PatelniÄ? pokrytÄ? masÄ? typu teflon posmarowaÄ? oliwÄ? lub olejem, rozgrzaÄ?, w??o??yÄ? przygotowane miÄ?so, lekko obrumieniÄ?, dodaÄ? drobno posiekany czosnek, posoliÄ?, skropiÄ? wodÄ?. DusiÄ? na ma??ym ogniu. Warzywa umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? w makaronik lub rozdrobniÄ? w paski na specjalnej szatkownicy, posoliÄ?, dodaÄ? do duszÄ?cego siÄ? miÄ?sa. DusiÄ? w miarÄ? potrzeby lekko podlewajÄ?c wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Pod koniec duszenia dodaÄ? przyprawy. SprawdziÄ? smak potrawy i ewentualnie dodaÄ? nieco imbiru, papryki czy majeranku. Wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, posypaÄ? pietruszkÄ?. PodawaÄ? z pieczywem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design