50 dag miÄ?sa z udek kurczaka
1/2 ostrej zielonej papryki
2 zÄ?bki czosnku,
listek laurowy
tymianek
majeranek
s??l
pieprz
4 ??y??ki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki
1 szklanka przecieru pomidorowego
10 dag pieczarek |
Udka umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? ka??de na 3 czÄ???ci, posoliÄ?. PaprykÄ? i pieczarki umyÄ?. PaprykÄ? drobno posiekaÄ?. Pieczarki oczy??ciÄ?, pokrajaÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. Do rondla wlaÄ? przecier pomidorowy, dodaÄ? pieczarki, paprykÄ?, drobno posiekany czosnek, listek laurowy, tymianek, ??y??kÄ? majeranku i posiekanÄ? pietruszkÄ?. ZagotowaÄ?, osoliÄ?, dodaÄ? trochÄ? pieprzu. Do wrzÄ?tku w??o??yÄ? pokrajane miÄ?so z n????ek. UdusiÄ? do miÄ?kko??ci pod przykryciem. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w puree (1-11/2 ??y??ki na porcjÄ?) i sur??wek.
|