50 dag miÄ?sa z kurczaka
s??l selerowa
40 dag cebuli
1 ??y??ka oliwy lub oleju
4 ??y??ki umytych, posiekanych mieszanych przypraw zio??owych
s??l
pieprz |
TuszkÄ? umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? na niewielkie kawa??ki, w??o??yÄ? na rozgrzanÄ? patelniÄ? pokrytÄ? masÄ? typu teflon, posmarowanÄ? oliwÄ?, lekko obrumieniÄ?, opr??szyÄ? solÄ? selerowÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, dodaÄ? do obrumienionego miÄ?sa, posoliÄ? dodaÄ? mieszane przyprawy zio??owe (estragon, bazylia, majeranek, hyzop), skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. UdusiÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody i sur??wek.
|