Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZÄ? DUSZONE W CEBULI

50 dag miÄ?sa z kurczaka
s??l selerowa
40 dag cebuli
1 ??y??ka oliwy lub oleju
4 ??y??ki umytych, posiekanych mieszanych przypraw zio??owych
s??l
pieprz
TuszkÄ? umyÄ?, osuszyÄ?, pokrajaÄ? na niewielkie kawa??ki, w??o??yÄ? na rozgrzanÄ? patelniÄ? pokrytÄ? masÄ? typu teflon, posmarowanÄ? oliwÄ?, lekko obrumieniÄ?, opr??szyÄ? solÄ? selerowÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, dodaÄ? do obrumienionego miÄ?sa, posoliÄ? dodaÄ? mieszane przyprawy zio??owe (estragon, bazylia, majeranek, hyzop), skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. UdusiÄ? pod przykryciem do miÄ?kko??ci. PrzyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowÄ? potrawÄ? wy??o??yÄ? na p????misek. PodawaÄ? z dodatkiem ziemniak??w z wody i sur??wek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design