30 dag wÄ?tr??bek z drobiu
20 dag cebuli
1 ??y??ka oliwy lub oleju
s??l
pieprz
3 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki |
WÄ?tr??bki umyÄ?, oczy??ciÄ?, obsuszyÄ?. Ka??dÄ? przekrajaÄ? na p????. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, posoliÄ?, ogrzewaÄ? na patelni mieszajÄ?c, a?? zmiÄ?knie i nieco z??????knie. PatelniÄ?, powleczonÄ? pow??okÄ? typu teflon, posmarowaÄ? oliwÄ? lub olejem, rozgrzaÄ?. Na rozgrzanÄ? patelniÄ? w??o??yÄ? wÄ?tr??bki, obrumieniÄ?, osoliÄ?. Do wÄ?tr??bek dodaÄ? cebulÄ?, opr??szyÄ? pieprzem, skropiÄ? wrzÄ?cÄ? wodÄ?. DusiÄ? kilka minut pod przykryciem na ma??ym ogniu. Uduszone wÄ?tr??bki wy??o??yÄ? na p????misek, posypaÄ? posiekanÄ? naciÄ? pietruszki. PodawaÄ? z dodatkiem pieczywa lub ziemniak??w i z sur??wkÄ? z pomidor??w.
|