Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
PASTA Z WÄ?TR??BKI

25 dag wÄ?tr??bek z drobiu
2 jajka ugotowane na twardo
15 dag cebuli
4 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki
WÄ?tr??bki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, posoliÄ?, wsypaÄ? na patelniÄ?, ogrzewaÄ? mieszajÄ?c, a?? zmiÄ?knie i z??????knie. W??wczas dodaÄ? przygotowanÄ? wÄ?tr??bkÄ?, podlaÄ?. kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, a?? wÄ?tr??bka zmieni barwÄ?. PosoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. DusiÄ? jeszcze kilka minut, dodaÄ? posiekanÄ? pietruszkÄ?. Gdy potrawa wystygnie, zmiksowaÄ? z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. SprawdziÄ? smak, ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowÄ? pastÄ? wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, przykryÄ?, oziÄ?biÄ? w lod??wce. Przed podaniem dekoracyjnie posypaÄ? posiekanym drobno jajkiem. PodawaÄ? jako dodatek do pieczywa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design