25 dag wÄ?tr??bek z drobiu
2 jajka ugotowane na twardo
15 dag cebuli
4 ??y??ki umytej posiekanej naci pietruszki |
WÄ?tr??bki umyÄ?, oczy??ciÄ?, pokrajaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, op??ukaÄ?, pokrajaÄ? w pi??rka, posoliÄ?, wsypaÄ? na patelniÄ?, ogrzewaÄ? mieszajÄ?c, a?? zmiÄ?knie i z??????knie. W??wczas dodaÄ? przygotowanÄ? wÄ?tr??bkÄ?, podlaÄ?. kilkoma ??y??kami wrzÄ?cej wody, dusiÄ? pod przykryciem na ma??ym ogniu, a?? wÄ?tr??bka zmieni barwÄ?. PosoliÄ?, opr??szyÄ? pieprzem. DusiÄ? jeszcze kilka minut, dodaÄ? posiekanÄ? pietruszkÄ?. Gdy potrawa wystygnie, zmiksowaÄ? z dodatkiem pokrajanego jednego jajka. SprawdziÄ? smak, ewentualnie przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem. GotowÄ? pastÄ? wy??o??yÄ? na salaterkÄ?, przykryÄ?, oziÄ?biÄ? w lod??wce. Przed podaniem dekoracyjnie posypaÄ? posiekanym drobno jajkiem. PodawaÄ? jako dodatek do pieczywa.
|