Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KURCZAK "CARMEN"

2 kg kurczaka,
4 czerwone papryki,
1 kg zielonego groszku,
12 dag ry??u,
1 szklanka oliwy,
1 ma??y s??oik majonezu,
1 ??y??ka ostrej musztardy,
1 ??y??eczka estragonu,
5 dag mas??a,
s??l,
pieprz
Kurczaka wysmarowaÄ? mas??em i upiec, polewajÄ?c czÄ?sto tworzÄ?cym siÄ? sosem (nie soliÄ?). MiÄ?kkiego ostudziÄ?, obraÄ? ze sk??ry i ko??ci, a miÄ?so pokroiÄ? w kostkÄ?. Oczy??ciÄ? paprykÄ?, krajaÄ? na p???? i sma??yÄ? na oliwie ok. 5 min. NastÄ?pnie drobno pokroiÄ?. Groszek ugotowaÄ?, odcedziÄ? i ostudziÄ?. Ry?? gotowaÄ? na sypko. WymieszaÄ? ry??, groszek, kurÄ?, paprykÄ? i majonez z musztardÄ? i estragonem. Ca??o??Ä? posoliÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design