Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kurczak faszerowany

Kuchnia wÄ?gierska
1 kurczak
70 g g????wek szparag??w
1 m????d??ek cielÄ?cy
1 ??y??ka mÄ?ki
1 bu??ka
40 g mas??a
mleko
s??l
2 jaja
pieprz
70 g ??wie??ych grzyb??w t??uszcz
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
Kurczaka dobrze oczy??ciÄ?, wypatroszyÄ?, dok??adnie umyÄ?, odciÄ?Ä? szyjÄ? i nadziaÄ? farszem. Farsz: oczyszczony, umyty m????d??ek przetrzeÄ? przez drobne sitko, bu??kÄ? namoczyÄ? w mleku, wycisnÄ?Ä? i tak??e przetrzeÄ? przez drobne sitko. Na ma??le przyrzÄ?dziÄ? jasnÄ? zasma??kÄ?, dodaÄ? do niej m????d??ek i przetartÄ? przez sitko bu??kÄ? oraz drobno posiekane grzyby, nastÄ?pnie gotowane g????wki szparag??w i ??????tka, posoliÄ? i opr??szyÄ? pieprzem. Wszystko dobrze wymieszaÄ? i po??Ä?czyÄ? z pianÄ? ubitÄ? z bia??ek. Nafaszerowanego kurczaka posoliÄ?, w??o??yÄ? do brytfanny wysmarowanej t??uszczem i czÄ?sto polewajÄ?c wodÄ?, piec w piekarniku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design