Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kaczka faszerowana

Kuchnia wÄ?gierska
1 m??oda kaczka
1 ??y??ka posiekanej cebuli
2 bu??ki
1 ??y??eczka pieprzu
mleko
1 ??y??eczka majeranku
2 jaja
s??l
40 g gÄ?siego smalcu
1 pÄ?czek zielonej pietruszki
KaczkÄ? wypatroszyÄ?, umyÄ?. CebulÄ? zrumieniÄ? na t??uszczu, dodaÄ? drobno posiekany ??o??Ä?dek, wÄ?tr??bkÄ?, zielonÄ? pietruszkÄ?, majeranek, s??l i pieprz. Bu??kÄ? namoczyÄ? w mleku, wycisnÄ?Ä?, przetrzeÄ? przez sito i z dwoma jajami dodaÄ? do masy. Dobrze wyrobiÄ?. Farszem tym nadziaÄ? kaczkÄ? i zaszyÄ? otw??r. KaczkÄ? posoliÄ? i w??o??yÄ? do brytfanny, polaÄ? jÄ? sporÄ? ilo??ciÄ? gorÄ?cego t??uszczu i odrobinÄ? wody. Piec w piekarniku na z??oty kolor.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design