Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Ba??ant duszony

Kuchnia wÄ?gierska
1 ba??ant
kilka ziarenek pieprzu
2 marchwie
s??l
1/2 cebuli
1/4 I czerwonego wina
70 g t??uszczu
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
sk??rka z 2 cytryn
Wypatroszonego, umytego ba??anta w??o??yÄ? do garnka z t??uszczem i pod przykryciem dusiÄ? na ma??ym ogniu razem z pokrojonÄ? w plasterki marchwiÄ?, sk??rkÄ? otartÄ? z cytryn i przyprawami, polewajÄ?c od czasu do czasu czerwonym winem. Ba??anta wyjÄ?Ä? z garnka; wywar przecedziÄ?, wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ?, jeszcze raz zagotowaÄ? i zalaÄ? nim pokrojonego na porcje ba??anta.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design