Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Pieczone kuropatwy

Kuchnia wÄ?gierska
szczypta pieprzu
150 g wÄ?dzonego boczku kilka ziarenek ja??owca
t??uszcz
Wypatroszone, oczyszczone i umyte kuropatwy wrzuciÄ? na kilka ?minut do gotujÄ?cej siÄ? wody, potem szybko och??odziÄ? w zimnej wodzie. NatrzeÄ? wewnÄ?trz ziarenkami ja??owca i pieprzem, posoliÄ? i ob??o??yÄ? cienkimi plastrami boczku. Piec w piekarniku na niewielkiej ilo??ci t??uszczu. W razie potrzeby dodaÄ? trochÄ? wody. PodawaÄ? z ry??em i bor??wkami lub musem z jab??ek.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design