0,5 kg dobrego sera,
1 czubata ??y??ka mÄ?ki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
6 ??y??ek mas??a,
4 jaja,
dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parÄ? kropli olejku migda??owego, rodzynki, sk??rka pomara??czowa). |
Ser przepu??ciÄ? dwa razy przez maszynkÄ?, dodaÄ? ??????tka utarte z cukrem, stopione mas??o, mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitÄ? pianÄ? z bia??ek. MasÄ? dok??adnie wymieszaÄ? i w??o??yÄ? do wÄ?skiej formy wysmarowanej mas??em i wysypanej tartÄ? bu??kÄ?. PosmarowaÄ? po wierzchu bia??kiem i piec ok. 45 minut. WyjmowaÄ? z formy dopiero po zupe??nym ostygniÄ?ciu.
|