Kuchnia z szybkowaru
1 kg gÄ?si w kawa??kach
3 ??y??ki dobrego oleju np. sojowego
2 ??y??ki mÄ?ki
2 szklanki wytrawnego wina (mo??e byÄ? zastÄ?pczo tyle?? wody z octem winnym i kieliszkiem w??dki)
1 marchew
1 cebula
zielenina
s??l i pieprz do smaku |
RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, obsma??yÄ? na nim kawa??ki gÄ?si i pokrojonÄ? na 4 czÄ???ci cebulÄ?. Gdy sÄ? rumiane, wsypaÄ? mÄ?kÄ?, wymieszaÄ? posoliÄ? i popieprzyÄ?. WlaÄ? wino, w??o??yÄ? oczyszczonÄ? marchew. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
Uwaga. Do potrawki mo??na dodaÄ? przetartÄ? marchew.
|