Kuchnia z szybkowaru
1 kg gÄ?si w kawa??kach
4 ??y??ki dobrego oleju (np. sojowego)
2 ??y??ki maki
3-4 marchwie (25 dag)
2-3 pietruszki (15 dag)
50 dag kartofli
2 zÄ?bki czosnku
0,5 szklanki wody
zielenina
s??l i pieprz do smaku |
Kawa??ki skrusza??ej gÄ?si natrzeÄ? solÄ? i czosnkiem. RozgrzaÄ? w szybkowarze t??uszcz, obrumieniÄ? na nim kawa??ki gÄ?si oraz oczyszczone i pokrojone marchwie i pietruszki. WlaÄ? wodÄ?; wkroiÄ? oczyszczone kartofle, popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
|