Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Go??Ä?bie duszone 15 min

Kuchnia z szybkowaru
4 go??Ä?bie (po 1 na osobÄ?)
10 dag s??oniny
3 dag t??uszczu
1 szklanka ??mietany
s??l do smaku

Zalewa:
1 porcja w??oszczyzny bez kapusty
1 cebula
1 li??Ä? laurowy
6 ziaren pieprzu
1 ga??Ä?zka estragonu (mo??e byÄ? suszony)
2 I wody
0,5 szklanki octu
2 ??y??ki cukru
1 ??y??ka soli
PrzygotowaÄ? zalewÄ?. oczyszczone warzywa pokroiÄ?, zagotowaÄ? z wodÄ? i przyprawami. Sprawione go??Ä?bie przeciÄ?Ä? wzd??u?? i na 12 godzin w??o??yÄ? do zimnej zalewy przyrzÄ?dzonej z wy??ej podanych sk??adnik??w. Przed duszeniem op??ukaÄ? go??Ä?bie w zimnej wodzie, osuszyÄ? w ??ciereczce i bardziej umiÄ???nione miejsca naszpikowaÄ? s??oninÄ?. Ca??o??Ä? natrzeÄ? solÄ?. W szybkowarze rozgrzaÄ? t??uszcz, obrumieniÄ? na nim porcje go??Ä?bi, wlaÄ? ??mietanÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design