Kuchnia z szybkowaru
2 go??Ä?bie (po p???? na osobÄ?)
1,5 kg strÄ?k??w groszku (lub 6 szklanek ??uskanego groszku)
10 dag boczku
3 ??y??ki oleju (np. sojowego)
1 ??y??eczka mÄ?ki
s??l i pieprz do smaku
woda i bia??e wytrawne wino |
Sprawione go??Ä?bie obrumieniÄ? w szybkowarze na oleju. WrzuciÄ? pokrojony boczek, wsypaÄ? mÄ?kÄ?, wymiesza??. ZalaÄ? go??Ä?bie wodÄ? p???? na p???? z winem, wsypaÄ? groszek, lekko posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|