Kuchnia z szybkowaru
1 du??e udko indycze
3 ??y??ki oleju, np. sojowego
2 m??ode cukinie
4 pomidory
1 zÄ?bek czosnku
1 cebula
1 szklanka wody
tymianek
s??l i pieprz do smaku |
Na dwie godziny przed pieczeniem natrzeÄ? udko roztartym z solÄ? czosnkiem. Udko powinno byÄ? pozbawione fiszbin! RozgrzaÄ? w szybkowarze olej, obrumieniÄ? na nim udko z obu stron. WkroiÄ? do szybkowaru cukinie, sparzone i pozbawione sk??rki pomidory oraz oczyszczonÄ? cebulÄ?, r??wnie?? pokrojonÄ?, posypaÄ? tymiankiem i pieprzem, podlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|