Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Indyk w warzywach 25 min

Kuchnia z szybkowaru
4 porcje indyka
25 dag rzepy lub kalarepki
25 dag marchwi
50 dag kartofli
1 cebula
2 zÄ?bki czosnku
3 dag smalcu
1 kostka maggi
2 szklanki wody
natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku
Oczy??ciÄ? warzywa. W szybkowarze rozgrzaÄ? t??uszcz, na gorÄ?cy po??o??yÄ? kawa??ki indyka, obrumieniÄ?, wyjÄ?Ä?. Na to miejsce wrzuciÄ? pokrojone. marchew, rzepÄ? i cebulÄ?. ZrumieniÄ? je. W??o??yÄ? kawa??ki indyka, wlaÄ? wodÄ?, wrzuciÄ? kostkÄ? maggi i czosnek, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Teraz szybkowar otworzyÄ?, wrzuciÄ? pokrojone kartofle, ponownie zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 12-15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design