Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kaczka dzika duszona 30 min

Kuchnia z szybkowaru
1 dzika koczka
20 dag boczku
1 ??y??ka t??uszczu
3-4 zÄ?bki czosnku
1 marchew
1 pietruszka
1 szklanka wody lub roso??u
1 listek laurowy
1,5 I serwatki
4 winne jab??ka
1 ??y??ka kminku
s??l i pieprz do smaku
SprawionÄ? kaczkÄ? namoczyÄ? na kilka godzin w serwatce (mo??e byÄ? zsiad??e mleko). Potem kaczkÄ? wyjÄ?Ä?, osuszyÄ? w ??ciereczce, podzieliÄ? na porcje i ka??dÄ? z nich natrzeÄ? solÄ? z czosnkiem i pieprzem. W szybkowarze rozgrzaÄ? t??uszcz, obrumieniÄ? na nim porcje kaczki, prze??o??yÄ? pokrojonym boczkiem, oczyszczonÄ? marchwiÄ? i pietruszkÄ? oraz pokruszonym listkiem laurowym. WlaÄ? ros????. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 30 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie obsma??yÄ? na ma??le w oddzielnym garnku Ä?wiartki oczyszczonych jab??ek posypanych kminkiem. PodawaÄ? kaczkÄ? z jab??kami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design