Kuchnia z szybkowaru
1 m??oda kaczka (oko??o 1,5 kg)
10 dag boczku
6 dag smalcu mas??a lub 4 ??y??ki oleju (np. sojowego)
1 cebula
1 marchew
0,5 szklanki bia??ego wina wytrawnego (lub zamiennie tyle wody z octem winnym)
0,5 szklanki wody
s??l i pieprz do smaku |
SprawionÄ? kaczkÄ? obrumieniÄ? w szybkowarze na t??uszczu, wrzuciÄ? pokrojony w kostkÄ? boczek oraz pokrojone w talarki marchew i cebulÄ?. PosoliÄ? i popieprzyÄ?, wlaÄ? wino. ZagotowaÄ? bez przykrycia, a nastÄ?pnie wlaÄ? wodÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 20 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|