Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kura z ry??em 50 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kura (oko??o 2 kg)
2 marchwie
1 pietruszka
1 cebula
25 dag ry??u
1 ??y??eczka curry
4 ??y??ki dobrego oleju (np. sojowego)
s??l
pieprz i zielenina do smaku
SprawionÄ? kurÄ? posoliÄ? na godzinÄ? przed obr??bkÄ? termicznÄ?. Potem w??o??yÄ? do szybkowaru kurÄ?, oczyszczone, ale nie krojone warzywa, popieprzyÄ?, zalaÄ? 3 szklankami wody i po zamkniÄ?ciu szybkowaru ogrzewaÄ? 40 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie rozgrzaÄ? na patelni olej, na gorÄ?cy wsypaÄ? ry?? i sma??yÄ?, mieszajÄ?c, 3-4 minuty. OtworzyÄ? szybkowar, wsypaÄ? curry i zeszklony ry??, zamknÄ?Ä? ponownie i ogrzewaÄ? jeszcze 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Przed podaniem posypaÄ? zieleninÄ?. Uwaga. Obr??bka termiczna w szybkowarze powinna trwaÄ? 25 minut na ka??dy kilogram kury. Brojlery gotuje siÄ? dwukrotnie kr??cej.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design