Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KurczÄ? po staropolsku 15 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
4 dag t??uszczu
2 du??e cebule
30 dag pomidor??w
0,5 szklanki ??mietany
1 szklanka wody
s??l i pieprz do smaku
kopytka i ??liwki z kompotu
KurczÄ? pokroiÄ? na porcje, obrumieniÄ? w szybkowarze na rozgrzanym t??uszczu. PosoliÄ?, popieprzyÄ?, dodaÄ? pokrojone w plastry pomidory, wlaÄ? wodÄ?, ??mietanÄ?, po czym zamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? kurczÄ? polane sosem, w kt??rym siÄ? dusi??o, z kopytkami przybranymi ??liwkami z kompotu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design