Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kruche herbatniki wyciskane

43 dag mÄ?ki
25 dag mas??a
12 dag cukru pudru
3 dag migda????w
2 ??????tka
sok z 1/2 cytryny
5 dag cukru waniliowego
SparzyÄ? i obraÄ? migda??y, zemleÄ? je w maszynce do migda????w. UgotowaÄ? i przetrzeÄ? ??????tka przez sito. PosiekaÄ? mas??o z mÄ?kÄ?, dodaÄ? cukier, wymieszaÄ? no??em, dodaÄ? przetarte ??????tka, sok z cytryny, zagnie??Ä? ciasto, odstawiÄ?. WyciskaÄ? ciasto przez szprycÄ? metalowÄ? w??o??onÄ? do maszynki do miÄ?sa (lub kszta??towaÄ? malutkie rogaliki w rÄ?ku). Z wyci??niÄ?tego ciasta krajaÄ? ciastka r??wnej d??ugo??ci, uk??adaÄ? na blasze niezbyt ciasno (oko??o 45 sztuk); upiec w dobrze ogrzanym piekarniku na jasnoz??oty kolor (ok. 30 min.). Upieczone gorÄ?ce herbatniki zsunÄ?Ä? na talerz, zaraz posypaÄ? cukrem z waniliÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design