Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
3 ma??e kalarepki
1 marchew
20 dag kalafiora (czwarta czÄ???Ä? du??ego)
0,75 szklanki groszku zielonego
1 ma??y kawa??ek selera
1 ??y??eczka mÄ?ki
0,5 szklanki ??mietany
s??l do smaku
woda |
Sprawione kurczÄ? pokroiÄ? na porcje, oczyszczone warzywa na plasterki i wraz z groszkiem zielonym w??o??yÄ? do szybkowaru, posoliÄ? i zalaÄ? wodÄ? tak, by wszystko ledwie pokry??a. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru doprawiÄ? potrawÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ? i zagotowaÄ?. PodawaÄ? z ry??em.
|