Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KurczÄ? w ry??u z pieczarkami 25 min

Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
25 dag ry??u (nieco wiÄ?cej ni?? 1,5 szklanki)
25 dag pieczarek
1 marchew
1 cebula
1 pietruszka
6 dag mas??a
s??l i pieprz do smaku
woda
Sprawione kurczÄ? zalaÄ? w szybkowarze 2,5 szklankami wody, wrzuciÄ? oczyszczone warzywa, posoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. W tym czasie oczy??ciÄ?, pokroiÄ? w plasterki i udusiÄ? na ma??le pieczarki. Szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? kurczÄ? i warzywa, przy czym warzywa trzymaÄ? w cieple, kurczÄ? za?? nieco och??odziÄ? i obraÄ? miÄ?so z ko??ci, pokroiÄ? na kawa??eczki. Do pozosta??ego w szybkowarze wywaru wsypaÄ? ry??, wrzuciÄ? pieczarki, pokrojone miÄ?so kurczÄ?cia popieprzyÄ? i ewentualnie dosoliÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru wymieszaÄ? ry??, ob??o??yÄ? wyjÄ?tymi uprzednio warzywami. PodawaÄ? z sur??wkÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design