Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
3 dag mas??a lub 2 ??y??ki dobrego (np. sojowego) oleju
0,5 szklanki ??mietanki
2 jaja
siekana natka pietruszki
s??l i pieprz do smaku |
Sprawione kurczÄ? pokroiÄ? na 4-6 kawa??k??w, W??o??yÄ? do szybkowaru wraz z t??uszczem, posoliÄ? i popieprzyÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie szybkowar otworzyÄ?, wlaÄ? ubite ze ??mietankÄ? jaja i ogrzewaÄ? na bardzo ma??ym ogniu bez przykrycia, nie dopuszczajÄ?c do zawrzenia, a?? sos zgÄ?stnieje. Przed podaniem posypaÄ? natkÄ? pietruszki.
|