Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
5 dag t??uszczu
1 ma??a cebula
1 szklanka krojonych borowik??w
2 ??y??ki ??mietany
0,5 szklanki wody
s??l do smaku
50 dag kartofli |
Sprawione kurczÄ? pokroiÄ? na kawa??ki, obrumieniÄ? w szybkowarze na t??uszczu. DodaÄ? borowiki, oczyszczonÄ? i posiekanÄ? cebulÄ?, wlaÄ? gorÄ?cÄ? wodÄ?. W perforowanej wk??adce umie??ciÄ? oczyszczone i pokrojone w plastry, wymieszane z solÄ? kartofle. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Szybkowar otworzyÄ?, wyjÄ?Ä? wk??adkÄ? z kartoflami i szybciutko potrawÄ? posoliÄ? i wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?. PodawaÄ? gorÄ?cÄ? z polanymi sosem kartoflami.
|