Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
7-8 ga??Ä?zek estragonu
4 ??y??ki oleju sojowego
s??l i pieprz do smaku |
Sprawione kurczÄ? natrzeÄ? od wewnÄ?trz solÄ?, pieprzem i po??owÄ? zmia??d??onych listk??w estragonu. ObrumieniÄ? ze wszystkich stron na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, wlaÄ? nieco wody. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po tym czasie ogie?? pod szybkowarem zgasiÄ? i szybkowaru nie otwieraÄ? jeszcze przez 5 minut. Wy??o??yÄ? kurczÄ? na p????misek. Do znajdujÄ?cego siÄ? w szybkowarze sosu, kt??ry wytworzy?? siÄ? z kurczÄ?cia, wrzuciÄ? posiekane pozosta??e listki estragonu i wylaÄ? sos na kurczÄ?.
|