Kuchnia z szybkowaru
1 kurczÄ?
40 dag r????nych warzyw (marchew
pietruszka
seler
por
fasolko szparagowa
groszek zielony
cebula kalarepka)
6 dag t??uszczu
0,5 szklanki ??mietany
1 ??y??ka mÄ?ki
1 ??y??ka mas??a
1 listek laurowy
5 ziaren ziela angielskiego; natka pietruszki i s??l do smaku |
Sprawione i pokrojone na porcje kurczÄ? obrumieniÄ? na rozgrzanym w szybkowarze t??uszczu, posoliÄ?. W??o??yÄ? do szybkowaru oczyszczone i pokrojone warzywa oraz przyprawy, ca??o??Ä? zalaÄ? wodÄ? r??wno z zawarto??ciÄ? naczynia. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po otwarciu szybkowaru zaraz wlaÄ? wymieszanÄ? z mÄ?kÄ? ??mietanÄ? i zagotowaÄ?.
|