Kuchnia z szybkowaru
4 kuropatwy
6 dag t??uszczu
1 ??y??ka mÄ?ki
1 szklanka ??mietany
7 ut??uczonych ziaren ja??owca
posiekana natka pietruszki
s??l do smaku |
Skrusza??e i sprawione kuropatwy wyp??ukaÄ?, rozkroiÄ? na po????wki, natrzeÄ? solÄ? zmieszanÄ? z ut??uczonym ja??owcem. RozgrzaÄ? t??uszcz w szybkowarze, obsma??yÄ? na nim po????wki kuropatw. WymieszaÄ? ??mietanÄ? z mÄ?kÄ?, dodaÄ? szklankÄ? wody, posoliÄ? i zalaÄ? tym kuropatwy w szybkowarze. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? posypane natkÄ? pietruszki z kartoflami lub kaszÄ? i jarzynÄ?, np. buraczkami.
|