Kuchnia z szybkowaru
2 kuropatwy
1 kg kapusty
15 dag kie??basy
1 ma??y zÄ?bek czosnku
15 dag boczku
3 ??y??ki oleju
dobrego (np. sojowego)
1 szklanka wody
2 marchwie
2 cebule
2 go??dziki
1 p??aska ??y??ka przyprawy "Vegeta" lub podobnej
s??l i pieprz do smaku |
KapustÄ? pokroiÄ? na 4 czÄ???ci, zanurzyÄ? na 2-3 minuty w osolonym wrzÄ?tku, a nastÄ?pnie w??o??yÄ? do zimnej wody i potem dobrze osÄ?czyÄ?. Na patelni obrumieniÄ? kuropatwy na oleju, posoliÄ? i popieprzyÄ?. W tym czasie w??o??yÄ? do szybkowaru kapustÄ?, oczyszczone marchwie, oczyszczone i przek??ute go??dzikami cebule oraz przyprawÄ? "Vegeta", po czym zalaÄ? to wrzÄ?tkiem, posoliÄ?, popieprzyÄ? i zagotowaÄ?. Teraz wrzuciÄ? obrumienione , ju?? kuropatwy, pokrojony boczek, czosnek i kie??basÄ?. ZamknÄ?Ä? szybkowar i ogrzewaÄ? 25 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego.
|