Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Szyjka gÄ?sia po ??mudzku

Szyjka gÄ?sia
4 ??redniej wielko??ci ziemniaki
p???? szklanki mleka
2 dag boczku
p???? cebuli
pieprz
s??l
Ziemniaki obraÄ?, op??ukaÄ? i zetrze?? na tarce o drobnych otworach. OdcisnÄ?Ä? sok. Boczek i cebulÄ? przesma??yÄ?, dodaÄ? do utartych ziemniak??w i zalaÄ? wrzÄ?cym mlekiem. DodaÄ? odrobinÄ? soli i pieprzu, wymieszaÄ?. Do sk??rki ??ciÄ?gniÄ?tej z szyjki w??o??yÄ? nadzienie, oba otwory zaszyÄ?, z wierzchu natrzeÄ? solÄ? i mas??em. WstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika i upiec. PodaÄ? pokrajanÄ? na plastry i polanÄ? gorÄ?cym, topionym mas??em.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design