Szyjka gÄ?sia
4 ??redniej wielko??ci ziemniaki
p???? szklanki mleka
2 dag boczku
p???? cebuli
pieprz
s??l |
Ziemniaki obraÄ?, op??ukaÄ? i zetrze?? na tarce o drobnych otworach. OdcisnÄ?Ä? sok. Boczek i cebulÄ? przesma??yÄ?, dodaÄ? do utartych ziemniak??w i zalaÄ? wrzÄ?cym mlekiem. DodaÄ? odrobinÄ? soli i pieprzu, wymieszaÄ?. Do sk??rki ??ciÄ?gniÄ?tej z szyjki w??o??yÄ? nadzienie, oba otwory zaszyÄ?, z wierzchu natrzeÄ? solÄ? i mas??em. WstawiÄ? do gorÄ?cego piekarnika i upiec. PodaÄ? pokrajanÄ? na plastry i polanÄ? gorÄ?cym, topionym mas??em.
|