Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
GÄ??? lub kaczka z brukwiÄ?

75 dag miÄ?sa gÄ?siego lub z kaczki
jedna ??????ta brukiew (ok. 50 dag)
1 kg ziemniak??w
majeranek
s??l
pieprz
Do gotujÄ?cego siÄ? w osolonej wodzie miÄ?sa dodaÄ? obranÄ? i pokrajanÄ? w paseczki brukiew i majeranek (najlepiej ??wie??Ä? ga??Ä?zkÄ?). Gdy miÄ?so i brukiew bÄ?dÄ? ju?? dostatecznie miÄ?kkie, wy??o??yÄ? je na miskÄ?, a do wywaru wrzuciÄ? obrane i pokrajane w kostkÄ? ziemniaki. Po ugotowaniu dodaÄ? wyjÄ?te uprzednio sk??adniki, podgrzaÄ?, odstawiÄ? z ognia, przyprawiÄ? solÄ? i pieprzem do smaku i przez 10-15 min trzymaÄ? jeszcze w cieple.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design