Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kruche babeczki z pianÄ? karmelowÄ?

Ciasto:
12 dag mÄ?ki
6 dag mas??a
4 dag cukru pudru
2 ??????tka surowe
Pianka:
20 dag cukru
1/4 szklanki wody
4 bia??ka (piana)
wanilia
kwasek cytrynowy
Ciasto przygotowaÄ?, wylepiÄ? nim foremki i upiec babeczki, jak podano wy??ej. SporzÄ?dziÄ? piankÄ? : Z cukru i wody ugotowaÄ? syrop II stopnia (ciÄ?gnÄ?cy siÄ? grubÄ? nitkÄ? przy nachylaniu ??y??ki nape??nionej syropem), zrumieniÄ? go na z??ocisty kolor mieszajÄ?c, skropiÄ? wodÄ?, je??eli zanadto zgÄ?stnieje. UbiÄ? pianÄ?, zaparzyÄ? jÄ? zrumienionym karmelem, dodaÄ? waniliÄ? i rozpuszczony kwasek cytrynowy. Po upieczeniu babeczki wyjÄ?Ä? z foremek, ustawiÄ? dnem na stolnicy. Babeczki nape??niÄ? zaparzonÄ? piankÄ? bezpo??rednio przed podaniem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design