Ciasto:
12 dag mÄ?ki
6 dag mas??a
4 dag cukru pudru
2 ??????tka surowe
Pianka:
20 dag cukru
1/4 szklanki wody
4 bia??ka (piana)
wanilia
kwasek cytrynowy |
Ciasto przygotowaÄ?, wylepiÄ? nim foremki i upiec babeczki, jak podano wy??ej. SporzÄ?dziÄ? piankÄ? : Z cukru i wody ugotowaÄ? syrop II stopnia (ciÄ?gnÄ?cy siÄ? grubÄ? nitkÄ? przy nachylaniu ??y??ki nape??nionej syropem), zrumieniÄ? go na z??ocisty kolor mieszajÄ?c, skropiÄ? wodÄ?, je??eli zanadto zgÄ?stnieje. UbiÄ? pianÄ?, zaparzyÄ? jÄ? zrumienionym karmelem, dodaÄ? waniliÄ? i rozpuszczony kwasek cytrynowy. Po upieczeniu babeczki wyjÄ?Ä? z foremek, ustawiÄ? dnem na stolnicy. Babeczki nape??niÄ? zaparzonÄ? piankÄ? bezpo??rednio przed podaniem.
|