Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kura pieczona w glinie na ognisku

Kura
S??l
kilka kilogram??w gliny
kilka kamieni
drewno
Z kury usunÄ?Ä? wnÄ?trzno??ci, op??ukaÄ? wnÄ?trze i natrzeÄ? solÄ?. Nie oskubanÄ? oblepiÄ? do??Ä? grubo glinÄ?, u??o??yÄ? na kamieniach i pod nimi rozpaliÄ? ogie??. Po 1 godz. glinÄ? obt??uc (odejdzie z pi??rami) i - pieczyste gotowe. W ten sam spos??b mo??na te?? przygotowaÄ? ??wie??o z??owionÄ? rybÄ?; do wewnÄ?trz jamy brzusznej daje siÄ? trochÄ? posiekanego selera, kilka ga??Ä?zek kopru i jag??d ja??owca. RybÄ? piecze siÄ? przez 15-20 min.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design