Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kaczka nadziewana

Kuchnia w??oska
1 ma??a m??oda kaczka przygotowana do pieczenia
200 g wo??owiny
50 g ry??u
80 g kie??basy
30 g boczku
30 g s??oniny
2 jajka
1 cebula
1 ??y??ka siekanej natki pietruszki
1 zÄ?bek czosnku
1 ga??Ä?zka rozmarynu
1 ??y??ka wazowa roso??u
4 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l, pieprz i ga??ka muszkato??owa
MiÄ?so i kie??basÄ? drobno posiekaÄ?, zrumieniÄ? na podsma??onym z cebulÄ? boczku i s??oninie. Ry?? ugotowaÄ? al dente w osolonej wodzie. MiÄ?so, ry??, posiekany czosnek z natkÄ? pietruszki i jajka dok??adnie wymieszaÄ? i przyprawiÄ? pieprzem, solÄ? i ga??kÄ? muszkato??owÄ?. Tak sporzÄ?dzonym farszem nadziaÄ? oczyszczonÄ? kaczkÄ? i zaszyÄ? odpowiednio mocnÄ? nitkÄ?. Piec 2 godziny na oliwie z dodatkiem rozmarynu w brytfannie pod przykryciem, polewajÄ?c od czasu do czasu roso??em. Po upieczeniu zdjÄ?Ä? pokrywÄ? i podrumieniÄ? kaczkÄ? na silnym ogniu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design