Ciasto:
12 dag mÄ?ki
6 dag mas??a
4 dag cukru pudru
2 ??????tka
Nadzienie:
20 dag ??mietanki kremowej
3 dag cukru pudru
1/4 laski wanilii |
Ciasto przygotowaÄ?, wylepiÄ? nim foremki i upiec babeczki, jak podano wy??ej. WstawiÄ? na l??d s??odkÄ? lub kwa??nÄ? ??mietanÄ?; gdy silnie oziÄ?bi siÄ?, ubiÄ? powoli. W ostatniej chwili przed podaniem ubitÄ? ??mietankÄ? opr??szyÄ? cukrem z waniliÄ? i ubijaÄ? tak, aby cukier wymieszaÄ? ze ??mietankÄ?. Babeczki kopiasto nak??adaÄ? kremem; tu?? przed wydaniem przybraÄ? osÄ?czonÄ? konfiturÄ? lub ??wie??ymi owocami. Na??o??one babeczki zu??yÄ? tego samego dnia, gdy?? ??mietanka, zw??aszcza w temperaturze pokojowej, szybko opada i podp??ywa.
|