15 dag makaronu w??oskiego
25 dag wÄ?tr??bek gÄ?sich
ma??a cebula
??y??ka t??uszczu
??y??ka tartej bu??ki
s??l
pieprz
1,5 szklanki sosu beszamelowego |
Makaron ugotowaÄ?, odcedziÄ?. WÄ?tr??bki op??ukaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, zasma??yÄ? na t??uszczu na jasnoz??oty kolor. W??o??yÄ? wÄ?tr??bki, wlaÄ? 3-4 ??y??ki wody, dusiÄ? pod przykryciem 15 min. WÄ?tr??bki drobno pokrajaÄ?, po??Ä?czyÄ? z makaronem i po??owÄ? sosu beszamelowego. MasÄ? nape??niÄ? muszelki, pokryÄ? resztÄ? sosu. PosypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, zapiec. Muszelki podawaÄ? na okrÄ?g??ym p????misku wy??o??onym serwetÄ?.
|