Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Makaron z gÄ?siÄ? wÄ?tr??bkÄ?

15 dag makaronu w??oskiego
25 dag wÄ?tr??bek gÄ?sich
ma??a cebula
??y??ka t??uszczu
??y??ka tartej bu??ki
s??l
pieprz
1,5 szklanki sosu beszamelowego
Makaron ugotowaÄ?, odcedziÄ?. WÄ?tr??bki op??ukaÄ?. CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, zasma??yÄ? na t??uszczu na jasnoz??oty kolor. W??o??yÄ? wÄ?tr??bki, wlaÄ? 3-4 ??y??ki wody, dusiÄ? pod przykryciem 15 min. WÄ?tr??bki drobno pokrajaÄ?, po??Ä?czyÄ? z makaronem i po??owÄ? sosu beszamelowego. MasÄ? nape??niÄ? muszelki, pokryÄ? resztÄ? sosu. PosypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?, zapiec. Muszelki podawaÄ? na okrÄ?g??ym p????misku wy??o??onym serwetÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design