Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
MiÄ?so z jelenia w winie

Kuchnia w??oska
800 g miÄ?sa z przedniej Ä?wiartki jelenia
80 g mas??a
2 ??y??ki mÄ?ki
4 ??y??ki czerwonego octu
2 cebule, 2 ??odygi selera i 1 marchew
sza??wia i rozmaryn
1 szklanka czerwonego wina
2 ??y??ki cukru
4 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l
pieprz
JeleninÄ? pokrojonÄ? na kawa??ki umie??ciÄ? w glinianym garnku, skropiÄ? octem, ob??o??yÄ? pokrojonymi jarzynami (bez cebuli), posypaÄ? zio??ami i zalaÄ? winem. PokrojonÄ? cebulÄ? sma??yÄ? na ma??ym ogniu w garnku z po??owÄ? przygotowanej porcji mas??a, dodajÄ?c kilka ??y??ek wody. MÄ?kÄ? wymieszanÄ? z resztÄ? mas??a w??o??yÄ? do garnka z podsma??onÄ? cebulÄ? i lekko zrumieniÄ?. NastÄ?pnie do zrumienionej cebuli dolaÄ? p???? ??y??ki wazowej wody, dodaÄ? cukier i gotowaÄ? 3 minuty. Kawa??ki marynowanego miÄ?sa odsÄ?czyÄ?, obtoczyÄ? w mÄ?ce i k??a??Ä? na patelniÄ? z rozgrzanÄ? oliwÄ?, a nastÄ?pnie podsma??yÄ? z obu stron na du??ym ogniu. Podsma??one kawa??ki jeleniny posoliÄ?, popieprzyÄ?, w??o??yÄ? do garnka z cebulÄ?, dodaÄ? 1/3 jarzyn z marynaty i gotowaÄ? dolewajÄ?c czÄ???Ä? marynaty. UgotowanÄ? jeleninÄ? prze??o??yÄ? do rondla i trzymaÄ? w ciep??ym miejscu, ??eby nie wystyg??a. PrzygotowaÄ? sos z przetartych jarzyn i wywaru. JeleninÄ? podawaÄ? gorÄ?cÄ?, polanÄ? sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design