Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZajÄ?c w sosie civet

Kuchnia w??oska
1 zajÄ?c i jego wÄ?troba
30 g s??oniny
30 g mas??a
1 I czerwonego wina
4 ??y??ki mÄ?ki
2 cebule
2 marchewki
1 seler naciowy
2 go??dziki i 2 ziarenka ja??owca
1 kawa??eczek cynamonu
sza??wia, rozmaryn, li??Ä? laurowy, majeranek
s??l
pieprz
ZajÄ?ca pozostawiÄ? na 5 dni, ??eby skrusza??. Po up??ywie tego czasu oczyszczonego i podzielonego na czÄ???ci zajÄ?ca w??o??yÄ? na 10 godzin do marynaty z wina, jarzyn i zi????. PokrojonÄ? cebulÄ? zrumieniÄ? z posiekanÄ? s??oninÄ? i mas??em. Na zrumienionÄ? cebulÄ? w??o??yÄ? kawa??ki zajÄ?ca dobrze nasÄ?czone z marynaty i obtoczone w mÄ?ce. PosoliÄ?, popieprzyÄ? i sma??yÄ? oko??o 10 minut, ca??y czas mieszajÄ?c. Stopniowo dodawaÄ? przecedzone wino z marynaty i jarzyny. W ostatniej p????godzinie gotowania w??o??yÄ? dc1 garnka na kilka minut wÄ?trobÄ? zajÄ?ca. UgotowanÄ? wÄ?trobÄ? wyjÄ?Ä? i drobno posiekaÄ?. Garnek zdjÄ?Ä? z ognia i wyjÄ?Ä? z niego miÄ?so, a wywar przecedziÄ?. Kawa??ki zajÄ?ca z powrotem w??o??yÄ? do garnka i zalaÄ? przecedzonym wywarem, dodaÄ? posiekanÄ? wÄ?trobÄ? i doko??czyÄ? gotowanie.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design