Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Piecze?? z dzikiej kaczki

Kuchnia wÄ?gierska
2 dzikie kaczki
1-2 li??cie laurowe
2-3 marchwie
4 go??dziki
2 pietruszki
2 ??y??ki octu
plaster selera
100 g wÄ?dzonego boczku
1/2 I czerwonego wina
100 g t??uszczu
s??l
2 fili??anki kwa??nej ??mietany
1 ??y??eczka pieprzu
2 ??y??ki mÄ?ki
Warzywa pokroiÄ? w plasterki i przyrzÄ?dziÄ? z nich zalewÄ?, dodajÄ?c ocet, wino, s??l i przyprawy. MoczyÄ? w niej przez 2 dni piersi i udka z dzikich kaczek, kt??re wcze??niej nale??y naszpikowaÄ? wÄ?dzonym boczkiem. Potem wyjÄ?Ä? je z zalewy, wy??o??yÄ? dno brytfanny warzywami, u??o??yÄ? na nich porcje kaczek, zalaÄ? gorÄ?cym t??uszczem i piec w piekarniku na z??oty kolor. Warzywa opr??szyÄ? mÄ?kÄ?, polaÄ? zalewÄ? i zagotowaÄ?. PrzecedziÄ?, wymieszaÄ? z kwa??nÄ? ??mietanÄ? i powsta??ym sosem oblaÄ? podzielone na porcje dzikie kaczki.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design