Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Udziec jeleni z brÄ?zowym sosem

Kuchnia wÄ?gierska
1 kg ud??ca jelenia
pieprz
200 g wÄ?dzonego boczku
suszone jagody ja??owca
s??l
brÄ?zowy sos
Oczyszczone, umyte miÄ?so naszpikowaÄ? s??upkami boczku, mocno posoliÄ? i posypaÄ? pieprzem. BrytfannÄ? wy??o??yÄ? ok.130g boczku pokrojonego w cienkie plastry, na to uk??adaÄ? miÄ?so, dodaÄ? ja??owiec i piec wolno w piekarniku na z??oty kolor. PolewaÄ? czÄ?sto powsta??ym sosem. PodawaÄ? z brÄ?zowym sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design